latinica  ћирилица
27/07/2016 |  10:15 | Autor: SRNA

Krivokapić: Ilegalni prelazi u opadanju

Broj ilegalnih prelazaka na granici Srbije sa Bugarskom i Makedonijom su u opadanju od kada te dijelove obezbjeđuju zajednice snage Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, rekao je portparol Ministarstva odbrane Srbije Јovan Krivokapić.
Migranti u Srbiji (foto: V.Živojinović, M Milanković) - Foto: blic.rs
Migranti u Srbiji (foto: V.Živojinović, M Milanković)Foto: blic.rs

Krivokapić je naveo da je trenutna situacija na granici stabilna, da su duž granice raspoređene zajedničke snage vojske i policije koje su spremne da odgovore na sve izazove koji se mogu desiti.

- Od 22. jula, od kada su naše snage na terenu, već imamo neke rezultate koji govore da dobro radimo svoj posao. Do sinoć u 19.00 časova od ilegalnog ulaska u Srbiju odustalo je 466 migranata - rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, od kada su vojska i policija u kontroli granice migranti više ne pokušavaju da je pređu uz prisustvo vodiča i krijumčara već biraju planinske prevoje i teško pristupačan teren.

Krivokapić kaže da su zbog toga jedinice Vojske i MUP-a prinuđene da konstantno mijenjaju taktiku obezbjeđenja granice, prenose beogradski mediji.

On je naveo da su tim jedinicama na raspolaganju četiri helikoptera, oprema za dnevno i noćno izviđanje, borbena oklopna vozila sa kamerama i druga oprema.

Govoreći o rastućoj opasnosti od terorizma u Evropi i u svijetu, Krivokapić je naglasio da je u Srbiji prisutan jak oprez, te da će vojska i policija dati sve od sebe da ispune postavljene zadatke kada je riječ o migrantima.