latinica  ћирилица
27/07/2016 |  18:19 | Autor: SRNA

Lukač: Policija radi na otkrivanju lica koja su zapalila zastave

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sve će uraditi da bi otkrilo lica sa video-snimka koja su zapalila zastave Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

Lukač je rekao da je MUP Republike Srpske, na osnovu prvih objavljenih saznanja, sa drugim policijskim agencijama započeo rad na otkrivanju i procesuiranju lica koja su zapalila zastave, te da će se u ove aktivnosti uključiti i MUP Srbije jer su zapaljene zastave te zemlje.

"To je svojevrsna poruka tih pojedinaca. Samim pucanjem i korištenjem nelegalnog oružja već su napravljena krivična djela koja treba otkriti i procesuirati. Naše službe će sve uraditi da to završe s obzirom na to da imamo mogućnost, a nadam se da ćemo uspjeti u tome, da dođemo do podataka ko je takav snimak postavio na internetu", izjavio je Lukač novinarima u Sarajevu.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca u šumi pale zastave Srbije.

Na snimku iza islamista nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava takozvane Armije RBiH. U rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se pucanj. U pozadini se čuje pjesma sa prijetećim tekstom "Tigrovi Bosne".