latinica  ћирилица
27/07/2016 |  20:51 | Autor: RTRS

Iguain u Јuventusu, Gomeš Barselonin

Gonzalo Iguain stigao je u Torino, obavio je ljekarske preglede i sve je spremno za najveći transfer ovog ljeta, njegov prelazak iz Napolija u Јuventus. Barselona je predstavila četvrto pojačanje za novu sezonu-Andrea Gomeša.
Gonsalo Iguain - Foto: B92
Gonsalo IguainFoto: B92

Doskorašnjeg fudbalera Napolija, Gonzala Iguaina na aerodromu u Torinu dočekao je veliki broj novinarskih ekipa i nekoliko stotina navijača Јuventusa da bi mu poželjeli dobrodošlicu.

Јuventus je aktivirao otkupnu klauzulu i Napoliju platio 94 miliona evra, ali i ujedno učinio Iguaina najplaćenijim fudbalerom u Italiji.

Prije Iguaina "Stara dama" ovog ljeta dovela je još Miralema Pjanića iz Rome, Marka Pjacu iz Dinama, Danija Alveša iz Barselone , pozajmila Medija Benatiju od Bajerna, i otkupila Marija Leminu od Olimpik Marseja.

U međuvremenu na Siciliji je Iguain postao neprijatelj broj jedan. Navijači Napolija ne mogu da oproste Iguainu prelazak u redove najvećeg rivala.

Predsjednik Napolija Argentinca je nazvao izdajnikom i optužio Јuventus za nečasne radnje oko ovog transfera.

Portugalski fudbaler Andre Gomeš zvanično je postao igrač Barselone. Prelazak Gomeša iz Valensije u Barselonu najavljen je prošle sedmice, a on je danas završio sve formalnosti i potpisao petogodišnji ugovor sa klubom sa Nou Kampa.

Potom je Gomeš predstavljen i navijačima. Zadnje dvije sezone Gomeš je proveo u Valensiji,a sa reprezentacijom Portugalije nedavno je postao šampion Evrope.

Spekuliše se da je transfer vrijedan 70 miliona evra. Prije Gomeša, Barselona je ovog ljeta dovela Lukasa Dinjea, Samuela Umtitija i Denisa Suaresa.