latinica  ћирилица
28/07/2016 |  12:44 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Povećan broj zaposlenih

U Mrkonjić Gradu se, nakon perioda stagnacije izazvanog negativnim efektima svjetske ekonomske krize, bilježi pozitivan trend u oblasti zapošljavanja.
Mrkonjić Grad (Foto: skyscrapercity.com) -
Mrkonjić Grad (Foto: skyscrapercity.com)

Iz opštinskog odjeljenja za privredni razvoj navode da je na kraju juna evidentirano ukupno 3.715 zaposlenih, što je 135 radnika više nego krajem 2015. godine ili 204 više u odnosu na kraj 2014. godine.

Pozitivan trend u oblasti zaposlenosti prati i pad broja nezaposlenih, pa tako posao aktivno traži 2.054 lica ili 150 manje nego krajem 2015. godine, odnosno oko 300 manje u odnosu na kraj 2014. godine.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić kaže da su ovome najviše doprinijele podsticajne aktivnosti koje se sprovode, kako sa nivoa Vlade Republike Srpske, tako i sa nivoa lokalne zajednice.

Ona je naglasila da je Mrkonjić jedna od lokalnih zajednica koja je među prvima u Republici Srpskoj počela sa realizacijom podsticajnih mjera u oblasti privrede i poljoprivrede.

- Ovo je opština koja i nominalno i u relativnim pokazateljima izdvaja najviše budžetskih sredstava za ove namjene. Povećanju broja zaposlenih doprinijele su i nove investicije koje su realizovane ili se još realizuju na području opštine Mrkonjić Grad, kao što su privredna društva "RS Silikon", "Bema", "Mrkonjić putevi", "B.&T. Curvati" - navela je Aničićeva.