latinica  ћирилица
28/07/2016 |  19:34 | Autor: Agencije

Iguain: Laurentis me je natjerao da napustim Napoli

Fudbaler Јuventusa Gonsalo Iguain rekao je da je napustio Napoli zbog predsjednika Aurelija de Laurentisa koji ga je praktično gurnuo u redove šampiona Italije.
Gonsalo Iguain - Foto: B92
Gonsalo IguainFoto: B92

"Moj odnos sa De Laurentisom nikada nije bio dobar jer se njegov način razmišljanja nije poklapao sa mojim. Na moj izbor da pređem u Јuventus je on uticao, praktično me je gurnuo da se odlučim za tako nešto", rekao je Iguain italijanskim medijima.

"Problem je bio odnos sa njim. Nisam htio da provedem još jedan minut sa njim", dodao je Iguain.

Argentinac je napustio Napoli poslije tri godine i prešao u Јuventus koji je aktivirao otkupnu klauzulu i platio 94 miliona evra.

"Zahvalan sam navijačima i saigračima na svemu, ali nisam De Laurentisu. Sada sam srećan i zahvalan Јuveu na velikom trudu koji su uložili da bi me angažovali", rekao je bivši igrač Real Madrida.

Argentinski reprezentativac je naveo da se za prelazak u Јuventus odlučio iz vrlo prostog razloga. "Јuventus je važan klub u cijelom svijetu. Јedan od razloga što sam se odlučio za 'Staru damu' jeste pobjednički mentalitet tima. U životu uvijek gledate da donosite najbolje odluke za sebe. To sam ja uradio prelaskom u Јuventus. Sada moram da pokažem koliko vrijedim. Nadam se da ću imati odličnu sezonu", rekao je Iguain.

Predsjednik Napolija je samo dan ranije optužio najboljeg strijelca serije A da je odigrao prljavo i nazvao ga izdajnikom.

Iguain je prošle sezone bio prvi strijelac Serije A sa 36 golova, njegov transfer je najveći u istoriji italijanskog fudbala i među tri najveća svih vremena, a sa 7,5 miliona evra godišnje biće najplaćeniji igrač italijanske lige.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je ranije igrao za River Plejt i Real Madrid.