latinica  ћирилица
28/07/2016 |  19:50 | Autor: sputniknews.com

Kadrovske promjene u Kremlju - ciklična rotacija

Današnje kadrovske izmjene obična su ciklična rotacija koju je izvršio šef države, izjavio je pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.
Kremlj (Foto: Sputnik/Vladimir Vyatkin) -
Kremlj (Foto: Sputnik/Vladimir Vyatkin)

Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov je kadrovske izmjene koje je danas izvršio šef države nazvao “običnom rotacijom“.

“Vidite, mnoga imenovanja su lančana, ona su uzajamno povezana“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje zašto je za jedan dan došlo do toliko imenovanja.

On se nije složio sa mišljenjem da su nova promjene povezane sa nedavnim izmjenama u vrhu FSB niti sa izborima za Državnu dumu.

“To je obična ciklična rotacija koju je izvršio šef države“, rekao je on.

Peskov je dodao da su u nekim slučajevima izmjene povezane sa potrebom da se ispravi situacija, “gdje bi rad trebalo da bude bolji“.

“To je lična odluka šefa države. On je ovim postupkom ukazao povjerenje, i po mišljenju šefa države upravo ovi ljudi posjeduju potreban potencijal za nastavak razvoja ovih regiona“, rekao je pres-sekretar predsjednika Rusije.

Danas se saznalo da je došlo do velikih kadrovskih promjena u nekoliko ruskih regiona i nekoliko federalnih ministarstava. Osim toga, predsjednik Rusije Vladimir Putin objedinio je Krimski i Јužni federalni okrug i poslao u penziju ambasadora Rusije u Ukrajini Mihaila Zurabova. Privremeni povjerenik za poslove Rusije u Ukrajini je Sergej Toropov.