latinica  ћирилица
29/07/2016 |  10:13 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Demanti iz opštine Teslić- nismo tražili glasove za asfaltiranje

Povodom teksta o asfaltiranju lokalnog puta u mjestu Čečavi, pod naslovom "Teslić- Prvo glasovi, pa tek onda put", opština Teslić je postala demanti.
Opština Teslić (Foto: eteslic.com) -
Opština Teslić (Foto: eteslic.com)

Demanti prenosimo u cjelosti:

Povodom priloga objavljenog u drugom dnevniku RTRS-a dana 26.07.2016.godine pod  naslovom „Teslić – Prvo glasovi, pa tek onda put“, kao i istog priloga sa tekstom na internet portalu RTRS, upućujemo demanti i zahtjevamo njegovu objavu u drugom dnevniku Јavnog servisa RTRS i na portalu RTRS, kao i izvinjenje zbog iznošenja neistina, dovođenja gledalaca i čitalaca kao i cjelokupne javnosti u zabludu, kao i zbog podstrekivanja građana opštine Teslić na sukobe na osnovu konstruisanih, neistinitih i ničim potkrijepljenih tvrdnji i insinuacija, a na koje Opštinskoj upravi Teslić nije omogućeno da adekvatno odgovori, osim kratkog kontakta putem elektronske pošte.

Ovim putem takođe najoštrije osuđujemo i zgroženi smo zloupotrebom djece, osnovnoškolskog uzrasta, u svrhu političkog klevetanja, što je suprotno svim humanim i zakonskim normama, kao i konvencijama o pravima djeteta, a što je slučak sa prilogomo emitovanim u dnevniku 2 RTRS, a o čemu ćemo shodno pozitivnim zakonskim propisima reagovati prema svim nadležnim institucijama.

Apsolutna je neistina i ne postoji, niti je predstavljen jedan jedini dokaz ili svjedok teze priloga RTRS da je bilo gdje na području opštine Teslić, kao uslov za asfaltiranje puteva tražen spisak sa potpisima ili glas, pogotovo ne u Čečavi kao što je RTRS predstavio, tim prije što je projekat za put Prodanovići-Likići urađen 2014.godine, dakle dvije godine ranije i prošao je sve neophodne procedure. Ta teza je čista izmišljotina i konstrukcija predstavnika političkih partija SNSD i SP, čije su izjave predstavljene u prilogu, a ničim potkrijepljene.

Pogotovo je neistinita tvrdnja u prilogu RTRS da Opštinska uprava ne poštuje svoje odluke, da je dionica namijenjena za asfaltiranje naprasno promijenjena, da se asfaltira dionica koja ne postoji u dokumentaciji, ili još gore kako stoji na transparentu za koji su zloupotrebljena djeca da je asfalt „ukraden“!

Kao što se vidi u projektnoj dokumentaciji koju dostavljamo u prilogu, dionica pod nazivom „Likići-Prodanovići-Kulaši“ od 2014.godine je upravo dionica koja se trenutna asfaltira, a u istom projektu se navodi „odvojak za Vukoviće“ dužine oko 400m. Projekat izgradnje puteva usvojen ove godine upravo se odnosi na dionicu „Prodanović-Likići“, dakle Opštinska uprava nije mijenjala svoje odluke, niti preusmjeravala asfaltiranje puteva, kao što je RTRS netačno izvjestio.

Prema tome, iz dokumentacije koja je rađena 2014.godine, nemoguće je da ove godine bilo ko retroaktivno prikupljao bilo kakve potpise za asfaltiranje, jer je jasno da se i Program asfaltiranja i projekat puta odnose upravo na dionicu koja se trenutno gradi.

Međutim, RTRS je doveo u zabludu javnost tvrdnjom da se skupštinska odluka odnosi na projekat iz 2011.godine u istom zaseoku, a naziv tog projekta nije put „Prodanovići-Likići“, nego „Likići-Stupljansko groblje“, iz čega je jasno da su tvrdnje iznesena u prilogu RTRS potpune netačne, tendenciozne i zlonamjerne, a posljedica istih tvrdnji je alarmantna situacija u zaseoku Prodanovići, gdje su ovakvim izvještavanjem RTRS-a posvađane komšije iz istog mjesta.

Umjesto pozitivnog priloga o tome kako se konačno gradi put u zaseoku mjesta Čečava, koje ga je godinama čekalo, napravljen je prilog sa ciljem da se komšije posvađaju po političkoj liniji, što je odgovornost autora priloga i uredništva RTRS-a, kao i aktivista političkih partija SP i SNSD, čije su izjave objavljene.

Opštinska uprava Teslić, u mandatu načelnika Milana Miličevića, trudi se da shodno mogućnostima ravnomjerno ulaže u sve dijelove opštine, koja je jedna od tri najveće u Republici Srpskoj po površini, što pogotovo važi za Čečavu, najveće selo na području opštine, u kojoj i prema kojoj se samo ove godine gradi 4, 5 kilometara puta, daleko više nego u bilo kojem drugom mjestu, što Čečava po svojoj veličini i zaslužuje.

S poštovanjem, načelnik Opštine Teslić, dr Milan Miličević