latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:08 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Foča: Mladi igrači Zvezde i Partizana priželjkuju vječiti derbi

Osam mladih fudbalskih ekipa iz šest zemalja Evrope počinju danas u Foči trodnevnu borbu za 12. trofej prijateljstva.
Foča - Foto: Wikipedia
FočaFoto: Wikipedia

Na "Fudbol frendsu" ove godine učestvuju dva evropska prvaka i jedan vicešampion Evrope - "Crvena zvezda", koja je redovni učesnik, te "Steaua" i "Partizan", koji premijerno nastupaju na ovom prestižnom turniru.

Hrvatsku predstavlja "Rijeka", Sloveniju "Maribor", Crnu Goru podgorička "Budućnost", a BiH sarajevski "Željezničar" i domaća "Sutjeska".

U Foči je veliki broj navijača "Crvene zvezde" i "Partizana" i sigurno je da svi oni priželjkuju "večiti derbi" na stadionu pokraj Ćehotine.

Mladi fudbaleri "Partizana" ističu da su u Foču došli sa najvećim ambicijama.

"Partizan" je u prošloj sezoni osvojio prvo mjesto u kadetskoj ligi Srbije, ali nije doveo tu generaciju, već godinu mlađu, fudbalere rođene 2000. godine. Oni su u prošloj sezoni nastupali za "Teleoptik", a ove godine će u kadetskoj ligi nositi dres "Partizana".

Fudbaler crno-bijelih Uroš Manov kaže da im je cilj da osvoje prvo mjesto na "Fudbol frendsu".

"Imena učesnika obećavaju da će kvalitet turnira biti na visokom nivou. U Foči je lepo i mirno, mnogo nam se sviđa. Stadion je odlično pripremljen", rekao je Manov.

"Crvena zvezda" je u Foču došla sa omladincima, koji su u prošloj sezoni u kadetskoj ligi Srbije bili treći.

Fudbaler "Zvezde" Milosav Sićević, koji je na "Fudbol frendsu" igrao i prošle godine, kaže da se zna šta su očekivanja "Crvene zvezde" i da se nada da će ispuniti očekivanja trenera.

On je napomenuo da mu je velika želja da se u Foči odigra "večiti derbi".

"Kao i svaki igrač `Zvezde` i `Partizana`, voleo bih da dođe do tog susreta, koji je nešto najlepše u fudbalu. Oba tima ovdje imaju dosta navijača, koji jedva čekaju da se sastanemo, ako je moguće u finalu, da to bude pravi spektakl u Foči", rekao je Sićević.

Žrijebanje četvrtfinalnih parova obaviće se danas u 13.00 časova, a prva utakmica igra se od 16.00 časova.