latinica  ћирилица
29/07/2016 |  15:38 ⇒ 21:34 | Autor: RTRS

Vlada Srpske i Zavod za zapošljavanje odobrili 15 miliona (VIDEO)

Vlada Srpske i Zavod za zapošljavanje odobrili su oko 15 miliona maraka za projekte zapošljavanja i samozapošljavanja 2.772 lica.
Mira Vasić, Miroslav  Vujičić - Foto: SRNA
Mira Vasić, Miroslav VujičićFoto: SRNA

Kroz četiri projekta priliku za prvo zapošljavanje ostvariće djeca poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca i lica starija od 45 godina.

U proteklih šest mjeseci prema evidanciji zavoda zaposleno je oko 8.000 radnika. U ovoj godini trebalo bi da bude zaposleno još 2.772 lica. Prioritet je zapošljavanje 121-og dijeta poginulog borca bez radnog iskustva.

-Generalno je naše opredjeljenje bilo da kroz ove projekte da zaposlimo teško zapošljive kategorije što smo i uradili današnjom odlukom ćemo zaposliti ukupno 2772 lica što nije malo, izjavio je Miroslav Vujičić direktor ЈU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

Ove godine provedena su četiri projekta podrške zapošljavanju i samozapošljavanju. Prva kategorija su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invlida VRS 515 lica, druga zapošljavanje u privredi 1.450 lica, treća pripravnici VSS 471 lice i četvrta zapošljavanje lica starijih od 45 godina 336 lica.

Rok za prijavljivanje poslodavaca je narednih 60 dana. Јedan od uslova za dodjelu sredstava biće zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme i kako bi se za razliku od proteklih godina zaštitili radnici.