latinica  ћирилица
29/07/2016 |  16:13 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Prijedor - otvorena nova pijaca u naselju Pećani

U Prijedoru je otvorena nova pijaca u naselju Pećani. Na 2.228 kvadratnih metara kupcima će biti sve na jednom mjestu.
Marko Pavić, otvaranje zelene pijace - Foto: RTRS
Marko Pavić, otvaranje zelene pijaceFoto: RTRS

Pijaca već sutra počinje sa radom a na štandovima naći će se brojni proizvodi. Zakupci koji su i danas svoje proizvode prodavali na straoj lokaciji, zadovoljni su uslovima objekta. Ipak, nadaju da će svoje proizvode imati kome da prodaju.

Nova pijaca broji 126 modernih tezgi. Tu je prostor za robnu i kvantašku pijacu. Boljim uslovima rada raduju se i zakupci, ali strahuju od slabe prodaje.

Kupovna moć je oslabila totalno. I mislim da su uzrok najviše tržni centri, kaže Saima Selimović zakupac štanda na staroj pijaci .

Osim voća i povrća na ovom prostoru predviđen je dio za prodaju mliječnih, mesnih, ribljih proizvoda, supermarket, ali i bogata ugostiteljska ponuda.

Prijatno sam iznenađen odličnim izgledom i kapacitetom ovog objekta, kaže Dragoslav Kabić iz Prijedora.

Nova pijaca na Pećanima, opravdava vrijednost investicije.

-Pijaca je koštala ukupno dva miliona 886 hiljada bilo je više izvođača njih pet šest i zaista su kvalitetno završili ovaj posao i ovo što danas vidite mislim ad je izuzetno dobro rekao je Marko Pavić gradonačelnik Prijedora.

Moderniji način trgovanja, zahtijeva i novu cijenu zakupa. Za pola štanda, zakupci će izdvojiti deset maraka više na mjesečnom nivou.

- Na staroj lokaciji nismo imali prodaju mlijeka i mličnih proizvoda iz rashladnih uređaja, tako da će i ta cijena biti podignuta tek toliko da se pokriju troškovi električne energije za utošak agregata, dodao je Darko Zgonjanin direktor “Gradske tržnice “ Prijedor

Od sutra vrata nove pijace na Pećanima biće otvorena svakim danom od 7 do 16 časova.