latinica  ћирилица
29/07/2016 |  16:57 | Autor: SRNA

Protestna nota Sarajevu zbog paljenja zastava Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je izražen energičan protest i zatražena hitna istraga zbog sadržaja video-snimka sa "Јutjuba", na kojem se vidi spaljivanje zastava Srbije.
islamisti pale zastave Srbije - Foto: Screenshot
islamisti pale zastave SrbijeFoto: Screenshot

Uz ukazivanje da je riječ o krajnje neprihvatljivom postupku usmjerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije iskazuje poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obavještavaju nadležni organi Srbije", navedeno je u saopštenju.

Na tom snimku dva neidentifikovana naoružana lica okružena nekadašnjom zastavom BiH, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998. godine, i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije, spaljuju dvije državne zastave Srbije uz pucanje iz vatrenog oružja i pjevanje pjesama izrazitog nacionalnog i islamskog vjerskog naboja.