latinica  ћирилица
29/07/2016 |  19:07 ⇒ 30/07/2016 | 13:12 | Autor: RTRS

Lukač i Stefanović o zajedničkoj policijskoj vježbi (VIDEO)

Ministarstvo inostranih poslova Srbije uputilo je protesnu notu ambasadoru BiH u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je zatražena hitna istraga video snimka, na kojem islamisti pale srpske zastave.
Dragan Lukač i Nebojša Stefanović - Foto: SRNA
Dragan Lukač i Nebojša StefanovićFoto: SRNA

MUP Srpske već je uključen u istragu, potvrdio je ministar Dragan Lukač. On je s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem u Banjaluci dogovorio održavanje zajedničke vježbe specijalnih i jedinica za podršku dva ministarstava, zbog stalne opasnosti od terorizma.

Istraga o šokantnom snimku na kojem dvojica islamista pale srpske zastave već je počela. Prvi korak je utvrditi odakle je snimak postavljen na društvene mreže.

-Pokušaćemo na taj način da dođemo do podataka na koji način, odakle i ko je to stavio na internet da bismo mogli dalje nastaviti istragu, rekao je Dragan Lukač ministar policije Srpske.

S obzirom na broj paradžemata, sve više povratnika sa sirijskog ratišta i simpatizera Islamske države, u BiH postoji opasnost od terorističkih napada. Kako bi bili spremni da odgovore na takve izazove, ministarstva Srpske i Srbije organizovaće zajedničku vježbu.

-Naša dva ministarstva svakako moraju zajedno sarađivati po tom pitanju, tu saradnju unapređujemo na takav način, da se naše jedinice upoznaju kako bi odgovorili moćim ugrožavanjima sa jedne ili druge strane da li BiH ili Srbije, izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"To nisu samo pokazne vježbe, to upravo može biti i realna situacija, zato je dobro da građani znaju da imaju policiju na svojoj strani koja je posobna da takve zadatke izvrši, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Ministarstva unutrašnjih poslova sarađuju i u sprečavanju ogranizovanog kriminala, trgovine ljudima, oružjem i drogom, ali je, ističu, najznačajnija saradnja u oblasti borbe protiv terorizma.