latinica  ћирилица
29/07/2016 |  20:51 ⇒ 20:56 | Autor: SRNA

Pale: DNS predstavio kandidate za odbornike

Opštinski odbor DNS-a Pale predstavio je večeras 30 kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima.
Pale: Izbori DNS kandidata  za izbore - Foto: SRNA
Pale: Izbori DNS kandidata za izboreFoto: SRNA

"Predstavljamo 30 kandidata koji su stručni, obrazovani i koji imaju energiju neophodnu da se ova opština pomjeri sa `mrtve tačke` na kojoj se danas nalazi. Želimo da nakon izbora postanemo snažan korektivni faktor", rekao je nosilac kandidatske liste Miroslav Simović.

On je istakao da je OO DNS u Palama postao treća opcija između "dva zaraćena bloka", te da je unijela "političku svježinu" koja je bila neophodna, ne samo opštini, već i Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Simović, koji je i predsjednik ovog odbora, podsjetio je da je prije pet mjeseci osnovan OO DNS Pale i da su do sada imali niz aktivnosti pretežno humanitarnog karaktera, što su građani prepoznali, tako da su do kraja juna imali više od 700 članova.

On je najavio da će uskoro biti predstavljena i politička platforma ovog odbora u kojoj se, između ostalog, kao prioritet navodi zaustavljanje zagađenja sredine, što je trenutno gorući problem opštine i da se grad ponovo učini čistim i sigurnim za život.

"Trudićemo se da zaustavimo odlazak mladih iz našeg grada i da on bude pravi studentski grad u kome će mladi ljudi naći svoju budućnost", naglasio je Simović.

Na pitanje da li će podržati kandidata SNSD za načelnika opštine Boška Јugovića, Simović je odgovorio da još nema dogovora o tome.

"Trenutno ne podržavamo kandidata SNSD-a, pregovori se vode i sa jednom i sa drugom stranom, a podržaćemo kandidata sa kojim najbolje budemo mogli uklopiti našu političku platformu i sprovesti je u radu Skupštine opštine Pale", rekao je on.