latinica  ћирилица
31/07/2016 |  15:05 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Uskoro smještaj za srpske predstavnike u BiH institucijama u administartivnom centru Srpske (VIDEO)

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, Pravobranilaštvo Srpske, filijala Fonda zdravstvenog osiguranja u Istočnom Sarajevu, Centar za istraživanje rata i ratnih zločina, brojne agencije i ministarstva Srpske imaju svoje kancelarije u dijelu novosagrađenog objekta administartivnog centra Srpske u Istočnom Sarajevu.
Zgrada Vlade u Sarajevu - Foto: RTRS
Zgrada Vlade u SarajevuFoto: RTRS

Uskoro bi smještaj u rezidencijalnom dijelu trebalo da dobiju i srpski predstavnici u BiH institucijama, koji zbog potrebe boravka u Sarajevu plaćaju zakup ili hotelski smještaj. 

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, koji je do sada zakup plaćao 11 hiljada maraka, Pravobranilaštvo Republike Srpske, Filijala Fonda zdravstvenog osiguranja, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, porodice omladine i sporta, Zavod za statistiku, Centar za istraživanje rata i ratnih zločina, Sekretarijat za vjere, Zavod za urbanizam i Agencija za mala i srednja preduzeća, odlukom Vlade imaju pravo na korišćenje prostorija u poslovnom dijelu novoizgrađenog administartivnog centra Srpske u Istočnom Sarajevu.

"Po odluci Vlade, poslovni dio biće na raspolaganju institucijama Srpske koje su do sada plaćale zakup ili onima koje su iz nekog drugog razloga bile bez adekvatnog smještaja", navodi Goran Maričić, direktor Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske.

U objekat koji se sastoji od dva dijela, poslovnog i administartivnog, uskoro bi trebalo da se usele i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH kojima je već rečeno da im je od prvog juna ove godine, objekat na raspolaganju.

"Imali smo i razgovore sa nekim od poslanika i i sa predstavnicima sekretarijata Predstavničkog doma i konstatovano je da poslanici imaju pravo na smještaj i troškove smještaja po njihovim aktima. Većina poslanika i delegata imaju od ranije sklopljene ugovore o zakupu stana, dok ostali koriste hotel. Ugovor o hotelskom smještaju je zaključen je januara 2015. i traje 2 godine 2017", rekao je Maričić.

Od juna ove godine objekat je korišćen u službene svrhe.