latinica  ћирилица
31/07/2016 |  16:39 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Političke partije su već krenule u borbu za glasove (VIDEO)

Do izbora je ostalo više od dva mjeseca, a političke partije već su krenule u borbu za glasove.
Stranke - Foto: RTRS
StrankeFoto: RTRS

Predizborna kampanja zvanično nije ni počela, ali većina je već počela da iznosi programe. Pred novinare su danas izašli predstavnici SDS-a, Ujedinjene Srpske i mladih DNS-a. 

Zaduživanje, reorganizacija Gradske uprave i banjalučka Toplana, problemi su koji godinama koče razvoj Banjaluke, kažu u SDS-u. Za sve je, kao i obično, ističu, kriva vlast i tvrde da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Igor Radojičić za to nema rješenje.

"U današnjem slučaju, on je predsjednik GO SNSD-a u Banjaluci. Kako je moguće da nije sugerisao gospodinu Gavranoviću, aktuelnom gradonačelniku koji je iz njihove političke partije da te probleme riješi i da grad ne dovodi u probleme u kojima su sada", rekao je Ljubo Ninković, kandidat SDS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Da dovoljno nije urađeno u prethodne četiri godine, ističu u partiji Ujedinjena Srpska. Kažu zalagaće se za rješavanje problema vodosnabdijevanja Manjače, izgradnju mosta kod Vitaminke i povećanje kapaciteta vrtića.

“Da se može nešto pokrenuti, može. Samo treba, naravno, prilikom odabira kandidata na odborničkim listama birati ljude koji zaista mogu iznijeti na svojim leđima ono što građani Banjaluke i naši glasači traže od nas”, naveo je Milenko Јaćimović, kandidat Ujedinjene Srpske za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Krajnje je vrijeme da mladi preuzmu kormilo, poručuju iz Organizacije Mladih DNS-a. Nadaju se velikoj podršci građana Srpske.

“Očekujemo odličan rezultat na nastupajućim izborima posebno sa aspekta zastupljenosti mladih ljudi u lokalnim parlamentima”, rekao je Momčilo Žugić, predsjednik Organizacije Mladih DNS-a.

Do početka izborne kampanje ostalo je nešto više od dva mjeseca.