latinica  ћирилица
31/07/2016 |  20:05 | Autor: RTRS

Čović se ne slaže sa dogovorom iz Istočnog Sarajeva

Hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da mu je drago što su se u Istočnom Sarajevu "našli predstavnici bošnjačke i srpske stranke", ali da se ne slaže sa postignutim dogovorom.
Dragan Čović - Foto: RTRS
Dragan ČovićFoto: RTRS

Čović je to rekao nakon što je objavljeno da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović postigli dogovor u vezi kreditnog aražmana MMF-a i mehanizma koordinacije.

Čović je rekao da se po njemu, što se tiče dogovora u vezi kreditnog aražmana MMF-a, u vezi toga nema šta više razgovarati. Problem je, kaže Čović, što se tiče mehanizma koordinacije.

"Prema onom šta sam ja vidio da su usaglasili to može biti dobar dogovor dvije stranke, ali nikako dogovor koji može proći na Savjetu ministara BiH jer imam osjećaj da je Izetbegović prihvatio da se u sporazum unesu neki elementi za koje smo se u petak dogovorili da su neprihvatljivi... Ni u jednoj varijanti se ne može praviti dogovor, a da se izuzmu kantoni iz načina koordinacije u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, odnosno nadležnostima", rekao je Čović.

Izvor: N1