latinica  ћирилица
02/08/2016 |  14:20 | Autor: SRNA

Lukač: Nemam namjeru da se izvinjavam Pandurevićevoj

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da nema potrebe da se izvinjava šefu poslaničkog kluba SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandri Pandurević zbog svojih izjava, kako je zatražila Srpska demokratska stranka /SDS/.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

"Stojim iza svake svoje riječi. Neko ko počne komentarisati nešto što u svojoj profesionalnoj karijeri nije radio i sa čim se nije susretao, trebalo bi da razmisli dva puta prije nego što javno iznese neke svoje komentare", rekao je Lukač.

On je naveo da sve što je iznijela Aleksandra Pandurević, koja je i član Predsjedništva SDS-a, nema nikakve veze sa realnošću i zakonskim rješenjima.

"To je njeno viđenje stvari. Moja poruka je bila samo da o stvarima kojima se nije bavila može da priča samo u nekim svojim privatnim krugovima", rekao je Lukač.

Aleksandra Pandurević je krajem prošle sedmice izjavila da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić samo htio da preimenuje Udarnu grupu za borbu protiv terorizma u koordinaciono tijelo, te da je jedina izmjena da se na njenom "čelu" nalazi ministar bezbjednosti, a ne glavni tužilac.

Lukač je tada rekao Srni da Aleksandra Pandurević nije adekvatna da komentariše oblast bezbjednosti BiH i da ne želi da komentariše njene izjave u vezi sa formiranjem koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma.