latinica  ћирилица
12/08/2016 |  08:07 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Čeprkalo bez finala, uspješne srpske košarkašice i odbojkašice

Plivač banjalučkog 22. aprila, 17- ogodišnji Mihajlo Čeprkalo, nije uspio da se plasira u finale trke 1500 metara slobodnim stilom.
Rio 2016 (Ilustracija: RTRS) -
Rio 2016 (Ilustracija: RTRS)

Čeprkalo je u svojoj kvalifikcionij trci bio drugi sa vremenom 15:31,62 što nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih.

Atletičar iz Bosne i Hercegovine Amel Tuka plasirao se u polufinale trke na 800 metara. Tuka je u prvoj kvalifikacionoj grupi kroz cilj prošao drugi pretrčavši ovu dionicu za jedan minut 45 sekundi 72 stotinke.

Bh džudistkinja Larisa Cerić nije se plasirala u četvrfinale u kategoriji +78 kilograma.

Važni mečevi za srpske košarkašice i košarkaše, vaterpoliste i odbojkašice.

Odbojkašice Srbije savladale su Kinu sa 3:0 po setovima.

Košarkašice Srbije u četvrtom kolu su pobijedile Kinu.

Najbolji košarkaši Srbije nakon dva uzastopna poraza u Grupi A igraju protiv SAD u četvrtom kolu. Јokić je naglasio da reprezentacija Srbije mora da počne da igra kostantno, svih 40 minuta, pošto je već dvije utakmice izgubila u završnici.

Posljednji put dvije selekcije su se srele u finalu Svjetskog prvenstva 2014, kada su SAD slavile sa ubjedljivih 129:92.
Utakmica počinje u ponoć, a prenosiće je naša televizija.

Najbolji srpski vaterpolisti će protiv Australije igrati odlučujuću utakmicu na Olimpijskim igrama, ukoliko dožive poraz završiće svoj nastup na igrama već u grupnoj fazi.

Utakmica Srbije i Australije počinje u tri časa poslije ponoći, a možete je gledati na našem programu.

U noći između četvrtka i petka na programu je bio veliki broj zanimljivijih trka, a svakako je pažnju najviše privukla ona u kojoj je Majkl Felps došao do rekordnog 22. zlata na Olimpijskim igrama.

Izdvajamo i trijumfe košarkaša Litvanije i Španije u mečevima trećeg kola B grupe.Španija se ponovo mučila, ali je ovaj put slavila protiv Nigerije sa 96:87 i zabilježila prvi trijumf.

U derbiju grupe Litvanija je sa 81:73 nanijela Argentini prvi poraz i sada ima skor 3-0, pa će u meču sa Hrvatskom najverovatnije odlučivati o prvoj poziciji u grupu.