latinica  ћирилица
19/08/2016 |  08:02 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Prijedor- opljačkana mjenjačnica u TC Bingo (VIDEO)

U Prijedoru sinoć pljačka. Dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkala su mjenjačnicu smještenu u objektu tržnog centra Bingo, potvrdila je našoj televiziji portparolka Centra javne bezbjednosti Prijedor, Marija Matić.
Tržni centar Bingo, Prijedor - Foto: RTRS
Tržni centar Bingo, PrijedorFoto: RTRS

Razbojnici su iz Binga, u toku radnog vremena, odnijeli oko 17.000 maraka. 

Dva naoružana maskirana razbojnika iz kase Tržnog centra Bingo u Prijedoru otuđila su oko 2 hiljade maraka, a iz mjenjačnice smještene u ovom objektu 15 hiljada maraka. Zatim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U vrijeme pljačke u objektu se nalazio veliki broj kupaca i trgovaca. Na sreću niko nije povrijeđen.

Odmah nakon primljene prijave o pljački, pripadnici prijedorskog Centra javne bezbjednosti izašli su na mjesto događaja. Od sinoć intenzivno tragaju za razbojnicima.

"Uviđajem je utvrđeno da su neposredno prije prijave dva lica, maskirana u predjelu glave ušla u unutrašnjost tržnog centra, kojom prilikom su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnice tržnog centra otuđili oko 1.850 KM, te od radnice mjenjačnice koja se nalazi u sklopu tržnog centra 15.000 KM. Nakon izvršenog krivičnog djela, lica su se mopedom udaljila u nepoznatom pravcu", izjavila je za Marija Matić, portparol CЈB Prijedor.

O razbojništvu je obaviješten dežurni tužilac okružnog tužilaštva koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere u pronalsku počinioca.

Ista mjenjačnica opljačkana je prošlog decembra kada su razbojnici otuđili oko 95 hiljada maraka. Ovo krivično djelo je rasvijetljeno.