latinica  ћирилица
19/08/2016 |  10:57 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke obišao Poslovnu zonu "Ramići" (FOTO)

Izgradnja saobraćajne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići odvija se predviđenom dinamikom, u šta se uvjerio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.
Slobodan Gavranović u obilasku poslovne zone Ramići - Foto: RTRS
Slobodan Gavranović u obilasku poslovne zone RamićiFoto: RTRS

Početkom ove godine za izgradnju Poslovne zone "Ramići" izdvojeno je 1.800.000 KM za radove na infrastrukturi kako bi zona bila na raspolaganju investitorima.

Gavranović je tokom obilaska primijetio da radovi idu svojim tokom i da se sve saobraćajnice mogu asfaltirati.

Gradonačelnik Banjaluke obišao Poslovnu zonu "Ramići"

Grad nije pretjerano računao zaradu od prodaje zemljišta, istakao je Gavranović, jer je ona ponuđena po nižoj cijeni kako bi bila konkurentnija od poslovnih zona u okruženju.

"Grad je, ipak, prihodovao nešto više od milion maraka, ali je osnovna zamisao da veći prihod grad obezbijedi kada u poslovnoj zoni krene proizvodnja", rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke obišao Poslovnu zonu "Ramići"

Gradonačelnik je dodao da je 20. septembar okvirni rok za završetak radova u poslovnoj zoni, ali bi on, istakao je, mogao biti probijen za desetak dana zbog zastoja u pregovorima sa investitorima oko komunalnih priključaka.

Oko 10 investitora već se javio za ulaganja, većina njih je dostavila dokumentaciju, a dio investitora već je započeo sa radovima.