latinica  ћирилица
19/08/2016 |  12:47 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Han Pijesak: SNSD i SP usaglasile koalicionu platformu (VIDEO)

Opštinski odbori SNSD-a i Socijalističke partije Republike Srpske u Han Pijesku usaglasili su koalicionu platformu za nastup na predstojećim lokalnim izborima. Potpise na koalicioni sporazum stavili su predsjednici Odbora – SNSD-ov kandidat za načelnika opštine Vlado Ostojić i socijalista Mihajlo Todorović.
Han Pijesak - potpisivanje sporazuma - Foto: RTRS
Han Pijesak - potpisivanje sporazumaFoto: RTRS

Prioritetni ciljevi koalicije biće zaustavljanje, u protekle četiri godine izražene depopulacije, prvenstveno odlaskom mladih i radno sposobnih u potrazi za zaposlenjem. 

Han Pijesak ima resurse – osim za drvnu industriju i za razvoj turizma i poljoprivrede. I to će biti, kažu koalicioni partneri – akcenat njihovog rada. Tvrde da potencijalni investitori već postoje.

Trudićemo se da otvorimo nova radna mjesta. Već imamo već neke investitore koji će praviti dva pogona u Han Pijesku", istakao je Vlado Ostojić.

Ostojić je podsjetio i da je za vodosnabdijevanje sa izvorišta Štekavac za četiri godine utrošeno četiri miliona maraka – tri kroz kreditno zaduženje lokalne zajednice, a milion je uložila Vlada Srpske.

Međutim,ističe Ostojić, problem nije riješen. Građani Han Pijeska, tvrdi, i dalje piju neispravnu vodu. Zbog toga i činjenice da je infrastrukturna mreža dotrajala i zapuštena, njihovo djelovanje biće usmjereno na rješavanje tih problema.

Za sve istomišljenike, SNSD i Socijalisti uputili su koalicionu dobrodošlicu.