latinica  ћирилица
19/08/2016 |  13:18 | Autor: SRNA

Srbija - Kina: Za intenziviranje vojne saradnje

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i potpredsjednik kineske kompanije CPMIEC Čunhui Teng saglasili su se danas u Beogradu da su dvije zemlje opredijeljene za nastavak i intenziviranje vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje.
Srbija - Foto: AP
SrbijaFoto: AP

"Ove oblasti čine značajan segment rastuće privredne saradnje Srbije i Kine, a nedavna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji dala je snažan impuls daljem intenziviranju saradnje", rekao je Đorđević.

Podsjetivši da Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Sporazum o saradnji odbrambenih industrija, Đorđević je naveo da je to osnova za dalji razvoj prijateljskih odnosa dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Đorđević i Tengova su razgovarali o daljem unapređenju i konkretizaciji saradnje, prije svega, vojno-ekonomske i naučno-tehničke.

Tokom posjete Srbiji, privredna delegacija iz Kine obišla je Vojnotehnički institut i preduzeća odbrambene industrije Srbije i upoznala se o istraživačkim i razvojnim kapacitetima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.