latinica  ћирилица
19/08/2016 |  13:43 ⇒ 13:44 | Autor: SRNA

Mićić podnosi tužbu protiv Đurđevića zbog zloupotrebe položaja

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je danas da će protiv predsjednika Skupštine grada Dragana Đurđevića podnijeti krivičnu prijavu, jer je, kako kaže, od jula do danas iskorištavao svoj službeni položaj i postupao suprotno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi.
Mićo Mićić - Foto: RTRS
Mićo MićićFoto: RTRS

"Kao gradonačelnik, postupam u skladu sa tim zakonom i zato nisam prihvatio nova rješenja Skupštine o imenovanju pet načelnika odjeljenja. Đurđević je postupao suprotno i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, Zakonu o upravnim sporovima, Zakonu o opštem upravnom postupku i Statutu grada, te nije poštovao odluke suda", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je dodao da načelnici, koje je nazvao "načelnicima u pokušaju", nemaju nikakvo uporište u zakonu, te da oni nisu više radnici Gradske uprave.

"U prvoj odluci prihvatio sam njihovo imenovanje i bili su načelnici odjeljenja dok ih sud nije razriješio. Tada sam sačekao i odluku Skupštine koja je prihvatila ovu sudsku odluku, ali ih je skupštinska većina ponovo imenovala, što nisam prihvatio, već sam odluku odgodio", kaže Mićić.

Navodeći da ti načelnici, kao i skupštinska većina govore da spomen-soba koje je u izgradnji nema građevinsku dozvolu, gradonačelnik Bijeljine kaže da se ona pravi "bilo građevinske dozvole ili ne".

"Godinama pokušavamo da dobijemo dozvolu, ali ovi koji nas optužuju da radimo bez građevinske dozvole su to opstruisali. Dobili smo saglasnost Komisije za zaštitu spomenika kulture i odlučili da je gradimo", rekao je Mićić.

On tvrdi da nije tačno da ne želi da raspiše javnu licitaciju za poljoprivredno zemljište na koncesiju.

"Taj proces jednostavno nije završen. Članovi komisije koja identifikuje te parcele su na godišnjem odmoru i ona trenutno ne radi, a možda će posao da bude završen krajem septembra", rekao je Mićić.