latinica  ћирилица
19/08/2016 |  14:46 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Potpisan sporazum o podršci kandidatu koalicije "Složno za Pale"

U Palama je danas potpisan sporazum o podršci OO DNS-a Pale kandidatu koalicije "Složno za Pale" za načelnika ove lokalne zajednice Bošku Јugoviću (SNSD).
DNS - složno za Pale - Foto: RTRS
DNS - složno za PaleFoto: RTRS

- Pale su sazrele da nakon 25 godina dođe do promjene vlasti, a promjene mogu donijeti samo novi ljudi kao što je Boško Јugović - izjavio je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik OO DNS-a Pale Miroslav Simović dodavši da je u razgovorima došlo do približavanja programa i ciljeva i da je najvažnije da se obezbijedi sprovođenje osnovnih principa i načela političke platforme DNS-a.

Simović je istakao da će se u narednom periodu zalagati za transparentniji rad opštinskih organa kako se više nikad ne bi desilo ono što se trenutno dešava – da se podsticaji u sferi privrede dijele samo podobnim ljudima, pa čak i odbornicima koji glasaju sami za sebe, te da je potrebno plansko ulaganje u poljprivredu.

- Očekujem da se 2. oktobra dese promjene. Poslije toga nas čeka mnogo posla i smatram da ćemo Pale vratiti tamo gdje one zaslužuju da budu, a to je da budu apsolutni lider sarajevsko-romanijske regije - zaključio je Simović.

Zahvaliviši se na podršci DNS-u, kandidat koalicije "Složno za Pale" Boško Јugović potvrdio je da ima razrađen program u 10 tačaka, te da će prioritet dati zapošljavanju.

- To znači da ćemo po svaku cijenu nastojati da u budžetu za sljedeću godinu obezbijedimo određena sredstva, a to ne smije biti ispod pola miliona maraka, koja će kroz transparentne konkurse obezbijediti najmanje 100 radnih mjesta u idućoj godini u Palama - naglasio je Јugović i dodao da se samo obezbjeđivanjem posla može zadržati mladost u Palama.

Јugović je potvrdio da nakon današnjeg potpisivanja sporazuma ima podršku sedam političkih partija u Palama i pozvao građane Pala da prepoznaju nova demokratska kretanja i novu energiju, te da se ne boje promjena.