latinica  ћирилица
19/08/2016 |  14:57 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Predstavljena izborna poruka "Socijalisti Srpsku grade"

Socijalistička partija na predstojeće lokalne izbore izlazi sa izbornom porukom "Socijalisti Srpsku grade", koja odražava karakter i politiku ove partije, izjavio je danas predsjednik SP-a Petar Đokić.
Socijalistička partija - Foto: RTRS
Socijalistička partijaFoto: RTRS

On je novinarima u Banjaluci, predstavljajući izborni slogan, rekao da su se socijalisti od samog osnivanja partije opredijelili da budu maksimalno konstruktivni u periodima života i izgradnje Republike Srpske, što su i bezbroj puta i pokazali.

"To smo pokazali ličnim primjerima na pozicijama na kojima smo mi socijalisti imali povjerenje građana - od pozicije nekada srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika Narodne skupštine Srpske, ministara u vladama Srpske i Savjeta ministara, do poslanika i odbornika. Pokazali smo da se u svakom trenutku stavljamo u funkciju rada za interese građana, za opšte ciljeve", naveo je Đokić.

Prema njegovim rječima, SP nastavlja i dalje da gradi Srpsku, jer ova partija poštuje interese i potrebe sadašnjih, kao i budućih generacija kojima treba stvoriti stabilan okvir za život.

Đokić je naglasio da socijalisti takođe nastoje da pokrenu konkurentnost u ovom izbornom procesu na bazi programa i političkih ideja.

"Treba dati odgovore za život u svakoj lokalnoj zajednici i na bazi toga mi imamo programe za svaku lokalnu zajednicu u kojoj su definisani prioriteti kojima će odbornici naše partije biti posvećeni. To su najčešća pitanja privrednog razvoja i rasta, kao i infrastrukturna pitanja", naveo je Đokić.

On je rekao da SP želi da u svakoj lokalnoj zajednici u Srpskoj ima više radnih mjesta nego što ih trenutno ima, da se stvori ubrzani ekonomski rast lokalnih zajednica, te da se stvore uslovi za bolje i brže rješavanje infrastrukturnih problema.

"Zato će u našoj poruci za svaku opštinu biti da socijalisti grade, na primjer, Šamac, socijalisti grade Gacko, Drvar, Banjaluku i tako dalje, jer je to dobar način da se oko te ideje lakše i brže okupljaju političke stranke, a i pojedinci će imati priliku dati doprinos bržem razvoju našeg društva", istakao je Đokić.

On je naveo da SP izlazi na predstojeće lokalne izbore u 63 opštine, od čega u 58 opština u Srpskoj i pet u Federaciji sa odborničkim listama na kojima je 1.360 kandidata.

Đokić je dodao da SP daje svoje kandidate za načelnika u 11 opština. U Federaciji SP ide sa svojim kandidatom u opštini Bosanski Petrovac, a u tri federalne opštine idu u trku za načelnička mjesta sa zajedničkim kandidatima SNSD-a, DNS-a i SP-a.

On je rekao da se na listama socijalista nalaze ljudi koji su prepoznatljivi i uspješni u svojim sredinama.