latinica  ћирилица
19/08/2016 |  17:01 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

"Oni koji negativno govore o zajedničkoj vježbi Srbije i Srpske nemaju dobre namjere"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je cilj zajedničke vježbe policija Srbije i Republike Srpske pokazivanje snage i obučenosti u borbi protiv terorizma i spremnosti da se odgovori na sve bezbjednosne izazove, a da oni koji o tome govore negativno nemaju dobre namjere.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je naglasio da se vježbom ni na koji način ne ugrožava suverenitet BiH, saopšteno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije.

"Svako ko pokušava da izazove bilo kakve nesuglasice povodom planirane vežbe i želi da govori o tome na negativan način, nema dobre namere. Policija Republike Srpske je dobrodošla na teritoriji Srbije i mi ćemo dozvoliti njen dolazak, kako bi se održala zajednička vežba naših jedinica", rekao je Stefanović.

Pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije će, kako je ranije najavljeno, 28. avgusta izvesti zajedničku antiterorističku vježbu na graničnom prelazu Šepak - Trbušnica.

Vježbu će izvesti pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske i Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srbije.