latinica  ћирилица
20/08/2016 |  09:10 | Autor: SRNA

Gradiška: Završen turnir u uličnoj košarci

Turnir u uličnoj košarci "Stritbol tri na tri Gradiška 2016" završen je, a titulom pobjednika u kategoriji seniora okitila se ekipa "OK kafe".
Košarkaška lopta - Foto: ilustracija
Košarkaška loptaFoto: ilustracija

Oni su sinoć u finalnom susretu savladali ekipu "Sport kafe" rezultatom 21:20.

U finalu seniorki najbolja je bila ekipa "Lider Glossa", pobjedivši košarkašice tima "Zvjezdan 10".

Turnir, koji je na sportskom terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci, organizovalo Udruženje građana "Grom"" iz Gradiške trajao je od 15. do 19. avgusta, a okupio je ukupno 70 ekipa, u svim uzrasnim kategorijama.

Јedan od organizatora turnira Dušan Ristić naveo je da su na turniru, koji je ove godine prvi put organizovan po zvaničnim FIBA pravilima "tri na tri", učestvovale su ekipe cijele BiH, te Srbije, Hrvatske i Slovenije, a naredne godine očekuju i ekipe van prostora bivše Јugoslavije.

Ristić je naglasio da je ovo do sada najmasovniji turnir u uličnoj košarci u Gradišci, koji je, kako je naveo, svake večeri posjećivalo od 500 do 1.000 ljudi, a finalnoj večeri i koncertu "Amadeus benda" prisistvovao je oko 3.000 posjetilaca.

Osim najboljih ekipa seniora i seniorki, nagrađeni su i pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji juniora, kadeta i pionira u mini basketu, te najboji takmičari u trojakama i zakucavanju, a ukupan nagradni fond turnira iznosio je 6.000 KM.