latinica  ћирилица
20/08/2016 |  11:21 ⇒ 11:22 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske uputili telegram saučešća povodom smrti Mire Stupice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća Udruženju dramskih umjetnika Srbije povodom smrti čuvene srpske glumice Mire Stupice.
Mira Stupica - Foto: Novosti.rs
Mira StupicaFoto: Novosti.rs

"Duboko me ražalostila tužna vijest o smrti čuvene srpske glumice Mire Stupice. Ovom prilikom želim da u ime građana Republike Srpske i moje lično ime izrazim najdublje saučešće njenoj porodici i svima koji su je voljeli i poštovali", navodi se u telegramu.

Prema njegovim riječima, Mira Stupica je tokom bogate i raskošne glumačke karijere obilježila čitavo jedno razdoblje jugoslovenskog i srpskog glumišta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je povodom smrti istaknute srpske i jugoslovenske glumice Mire Stupice telegram saučešća njenoj porodici, kolegama i Јugoslovenskom dramskom pozorištu.
"Sa tugom i žaljenjem primila sam vijest o smrti jedne od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih dramskih umjetnica - Mire Stupice. Odlazak istaknute dive srpskog glumišta veliki je gubitak za porodicu, ali i za cjelokupnu srpsku kulturnu scenu", navodi se u telegramu.

U telegramu se navodi da će Mira Stupica ostati upamćena kao jedna od najcjenjenijih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica, originalnog glumačkog dara i neponovljivog talenta, čije će brojne ostavarene uloge biti vrijedna zaostavština filmskoj i pozorišnoj umjetnosti i kulturi uopšte, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, porodici Stupica, njenim kolegama i prijateljima, upućujem izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu Cvijanovićeve.

Glumica Mira Stupica preminula je u Beogradu u 93. godini.