latinica  ћирилица
20/08/2016 |  13:38 | Autor: SRNA

SP: Osuda neprimjerenog ponašanja na obilježavanju slave grada Trebinja

Povodom zloupotrebe obilježavanja krsne slave Sabornog hrama i grada Trebinja, Gradski odbor Socijalističke partije oštro je osudio bilo kakav vid neprimjerenog i neadekvatnog ponašanja, a pogotovo na manifestacijama koje ne bi trebalo da imaju bilo kakve veze sa politikom.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

U saopštenju iz ove partije navode da će SP i ubuduće biti kohezioni faktor u pravcu djelovanja na političkoj sceni našeg grada, pozivajući sve političke subjekte na toleranciju, međusobno uvažavanje i kulturu dijaloga.

"Tako djelujući, Socijalistička partija šalje poruku da smo svi obavezni stvoriti normalan i zdrav politički ambijent kako bismo sve građane oslobodili bilo kakvog vida ostrašćenosti, međusobne netrpeljivosti i animoziteta bilo koje vrste i na taj način im omogućili da svoje političko opređeljenje na predstojećim izborima izraze u atmosferi kakvu svi građani zaslužuju", dodaje se u saopštenju trebinjskog SP-a.

Na Trgu slobode u Trebinju sinoć za vrijeme besjede Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija povodom Svetog Preobraženja - krsne slave Sabornog hrama i grada, ozvučenje je prestalo da radi.

Na početku sinoćnje besjede vladike Grigorija pred nekoliko hiljada Trebinjaca i gostiju pa sve do kraja - mikrofon je bio isključen, da bi nakon besjede ozvučenje nastavilo da radi "normalno", javio je dopisnik Srne.

Iako su sveštenici odmah, na početku besjede obavijestili ljude zadužene za ozvučenje o problemu, niko nije reagovao.

Zbog nemogućnosti snimanja besjede sa zvučnika, novinari koji su izvještavali o obilježavanju slave Sabornog hrama i grada bili su prinuđeni da se snalaze pa su od vladike Grigorija dobili besjedu u pisanoj formi.

Činjenica da je ozvučenje "normalno" radilo do početka besjede i da je samo nekoliko minuta nakon nje gromoglasno odjeknulo dovoljno govori da je obraćanje vladike Grigorije namjerno spriječeno, rekli su kratko neki od vjernika koji su bili na Trgu slobode.