latinica  ћирилица
20/08/2016 |  18:56 ⇒ 21/08/2016 | 08:38 | Autor: RTRS

Skandal u Trebinju - isključen mikrofon dok je besjedio vladika Grigorije (VIDEO)

Zahvaljujući gradonačelniku Slavku Vučureviću juče je ponovo poslata ružna slika iz Trebinja.
Trebinje: Slava grada - Foto: RTRS
Trebinje: Slava gradaFoto: RTRS

Krsnu slavu grada i Hrama Vučurević je iskoristio za predizborne govore. Osim toga, ozvučenje koje je bilo u organizaciji gradske uprave, potpuno je isključeno za vrijeme besjede vladike Grigorija na Trgu slobode u Trebinju.

Ozvučenje je bilo perfektno dok je govorio Slavko Vučurević i njegov gost iz Foče Zdravko Krsmanović. I mikrofoni postavljeni kod gradske česme, van bine, perfektno su radili kada je trebalo da nekolicina Vučurevićevih saradnika pogrdno skandira o predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku. 

Da Slavku Vučureviću i njegovim saradnicima ništa, sem sopstvenih pozicija, nije sveto pokazali su juče. Umjesto mirnih tonova i poruka prijateljstva i mira Vučurević je govornicu i uključeni mikrofon iskoristio za političke pokliče.

A onda su uslijedili pokliči Vučurevićevih saradnika koji su u publici imali - uključene mikrofone. U ovom tonu i porukama nastavio je i Zdravko Krsmanović.

Ozvučenje je perfektno radilo dok su se iz Trebinja slale takve poruke, ali ne i kada je stotinak metara ispred trebalo da besjedi vladika Grigorije.

Vladika je poručio da je važno da se saberemo u duhu i u srcu, da budemo hrabri i da volimo i one koji nas ne vole, jer jedino tako ćemo spriječiti da se mržnja širi.

- Odlazeći gradonačelnik Trebinja uporno dokazuje svoju ličnost i sinoć je pokazao da nimalo nema dostojanstva način na koji se ponio. Ni na liturgiji nije došao. Na kraju liturgije, ispred Dučićevog spomenika, oslobodiocima Trebinja i svim poginulim od Kosova do danas-nije prisustvovao, kaže Luka Petrović.

Ponašanje gradonačelnika Trebinja tamošnja opozicija ocjenjuje poražavajućim za grad.

Gradski odbor DNS-a osudio je ponašanje gradske administracije i derogiranje krsne slave Sabornog hrama, Crkvene opštine Trebinje i grada. Bez obzira što je Slavko Vučurević tokom protekle četiri godine imao brojne ispade, sinoćnja dešavanja su prevazišla i njega samog- smatraju u Ujedinjenoj Srpskoj.

Skandal je riječ kojom se danas u Trebinju opisuju sinoćnji događaji. Očito je Slavko Vučurević zaboravio da je Sveto Preobraženje Gospodnje -slava svih građana Trebinja- bez obzira da li i koju političku opciju podržavaju.