latinica  ћирилица
22/08/2016 |  08:15 ⇒ 12:16 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali košarkašima Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je u ime građana Srpske i u svoje lično ime košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

"Umijeće igranja igre pod obručevima donijelo je olimpijsko srebro na čemu vam u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime čestitam. Ova medalja je kruna vaših dosadašnjih rezultata, ali uvjeren sam i najava uspjeha u budućim takmičenjima", navedeno je u čestitiki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku košarkaškoj reperezentaciji Srbije

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Svojim izuzetnim talentom, hrabrošću i požrtvovanošću pokazali ste da se trud i rad uvijek isplate i time potvrdili da je srpskoj košarci mjesto u samom svjetskom vrhu. Osvojivši osam medalja na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, reprezentativci Srbije ispisali su novu stranicu u istoriji srpskog sporta i pokazali kako se istrajnošću, timskim duhom i posvećenošću postižu vrhunski sportski rezultati.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, ženska i muška košarkaška reprezentacija, odbojkašice, rvač Davor Štefanek, tekvandoistkinja Tijana Bogdanović, atletičarka Ivana Španović, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, na najljepši mogući način promovisali su narod i državu koju predstavljju, učinivši ponosnim i nas iz Republike Srpske.
Posebno smo ponosni na istorisjki uspjeh ženske košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije u čijem sastavu su igrale i sportistkinje iz Republike Srpske. Sa željom da i u vremenu koje je pred nama nastavite da nižete uspjehe i ostvarujete vrhunske rezultate, još jednom svima vama upućujem iskrene čestitke i srdačno vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Čestitku reprezentaciji Srbije uputio je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

"Svojom igrom, borbenošću i takmičarskim duhom potvrdili ste da ste jedna od najboljih košarkaških reprezentacija na svijetu. Osvajanjem srebrne medalje, kvalitetnom igrom i sportskim ponašanjem na najbolji način ste promovisali narod i državu koju predstavljate na šta su ponosni i građani Republike Srpske koji su sa velikom radošću pratili vaše pobjede", navodi se u čestitki predsjednika Narodne skupštine.

 Ministar porodice, omladine i sporta, Јasmina Davidović uputila je čestitku košarkaškoj reprezentaciji Srbije .

 "Izuzetno mi je zadovoljstvo da vam u ime Ministartsva porodice, omladine i sporta i lično ime čestitam osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.  Јoš jednom ste potvrdili da ovaj rezultat nije slučajan i da srpska košarka i dalje dominira svjetskomscenom.Prikazavši sjajnu igru, timski duh i požrtvovanost tokom takmičenja obradovali ste brojne vatrene navijače u Republici Srpskoj", navodi se u čestitki ministra Јasmine Davidović.

 

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju gdje su u finalnoj utakmici košarkaši SAD savladali Srbiju rezultatom 96:66.