latinica  ћирилица
22/08/2016 |  10:20 ⇒ 10:23 | Autor: Nezavisne

Mrkonjić Grad: Uhapšen zbog posjedovanja arsenala oružja

Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg Mrkonjićanina D.Š, kod kojeg je pronađen arsenal oružja, potvrđeno je "Nezavisnim" iz CЈB Banjaluka.
Mrkonjić Grad (Foto: skyscrapercity.com) -
Mrkonjić Grad (Foto: skyscrapercity.com)

Prethodno su pripadnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad postupili po anonimnoj prijavi koja se odnosi na organizovanu trgovinu oružjem, te da je osumnjičeni iz ovog grada.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji po zaprimljenoj prijavi i zahvaljujući dobro isplaniranim aktivnostima, u mjestu Gornji Šehovci, opština Mrkonjić Grad, u kuću koju koristi D.Š. pronađena je veća količina oružja", saopšteno je iz CЈB Banjaluka.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je uhapšen Drago Škrbić a potvrđeno je da su pronađene automatske puške, mitraljez, pištolji i više komada municije različitog kalibra. "

Pronađeno oružje je oduzeto, deponovano i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku, a osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je izvršio nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija", stoji u saopštenju iz policije.

Takođe, saslušano je više lica i prikupljeno je dovoljno dokaza koji upućuju da je D.Š. izvršio pomenuto krivično djelo.

"O svim okolnostima obavješteno je Okružno tužilaštvo Banjaluka, kojem će protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navela je Marija Markanović, portparol CЈB Banjaluka.