latinica  ћирилица
22/08/2016 |  11:12 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Višečlana porodica Đorđić živi od obećanja (VIDEO)

Zbog neplaćene stanarine višečlana porodica Đorđić iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške mogla bi se naći na ulici.
Porodica Đorđić -
Porodica Đorđić

Prije dvije godine neodgovorni političari u jeku predizborne kampanje za opšte izbore ovoj porodici obećali su krov nad glavom. I dvije godine kasnije, Goran i Mirjana Đorđić žive od obećanja.

Đorđići su na nagovor narodnog poslanika Napredne Srpske Gorana Đorđića napustili devastiranu kuću u Grbavcima i privremeno smjestili u Dom za stara lica u Gornjim Podgradcima do završetka gradnje nove kuće.



- Kuću su mi obećali i Goran Đorđić i načelnikali, ali kuće nema. Niti ko pita, niti ko pravi - kaže Goran Đorđić.

Poslije šest mjeseci provedenih u Domu za koje opština nije na vrijeme platila smještaj Đorđići su izbačeni. Postali su podstanari u kući iz koje ih opet zbog neplaćene stanarine namjeravaju iseliti zajedno sa petoro djece.

- Teško mi je jer sam svakih pola godine ovdje pa ondje i uvjek moraš čekati kada će neko doći i istjerati te kao što je situacija sada - kaže Mirjana.

Đorđićima je jedini prihod 500 KM Goranove plate, sa kojom ne mogu da prehrane porodicu i plate stanarinu. Nastojanje da dobije objašnjenje zašto do sada nije počela gradnja obećane kuće, ostaje bez rezultata.

- Do načelnika nisam još mogao doći. Pokušavam već 6-7 mjeseci da dođem do njega, kažu mi samo da ostavim broj. Јa ostavim broj i kažu da će me zvati, ali me niko nikad nije pozvao - kaže Goran.

Bez odgovora načelnika ostali smo i mi. I glavni akter, narodni poslanik Napredne Srpske, nije htio pred kameru. U telefonskom razgovoru je poručio da se ubrzano, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, radi na ovom slučaju i da ima pouzdane informacija da Đorđiće stanodavac neće izbaciti na ulicu.