latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:00 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Kuzmić spriječio deložaciju (VIDEO)

Zaprijetiviši paljenjem plinske boce Radomir Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma, spriječio je danas policiju i sudske izvršitelje da ga deložiraju iz porodične kuće.
Deložacija - Foto: RTRS
DeložacijaFoto: RTRS

Kuzmić je jedna od mnogoborojnih izbjeglica iz Hrvatske koji je mijenjao svoju imovinu u Hrvatskoj, a koja je sada uništena i nema gdje da se vrati.

Deložacija je nakon prave drame koja se odvijala ispred porodične kuće odgođena, ali samo privremeno.

Radomir Kuzmić, uspio je da izbjegne i drugu deložaciju, nakon što je prvi put, konstatovano da nema gdje da ode. Kuzmić je ovaj put, pribjegao ekstremnim mjerama.

Prilikom pokušaja deložacije, Kuzmić se zatvorio se na sprat kuće, zajedno sa plinskim bocama, benzinom i upaljačem, te zaprijetio da će da digne u vazduh i sebe i kuću. Policija je nakon toga odustala od deložacije.

On je u ratu mijenjao kuću u Slavonskom Brodu za kuću u Banjaluci, ali su stari vlasnici kuće uspjeli da dobiju poništenje ugovora o zamjeni. Imanje u Slavonskom Brodu međutim, potpuno je uništeno.

Četveročlana porodica Kuzmić za sada je ostala u kući, ali njihov problem je daleko od riješenog. Kuzmić je 2009. godine štrajkovao i glađu ispred Narodne skupštine, ali problem stambenog smještaja nije uspio da riješi.