latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:44 | Autor: SRNA

Popović: Kovač se zauvijek upisao u istoriju beščašća

Izjavom da je obilježavanje 75 godina od kada su ustaše otvorile koncentracioni logor Јasenovac "nastavak politike velike Srbije iz devedesetih godina", šef hrvatske diplomatije Miro Kovač se zauvijek upisao u istoriju beščašća, zajedno sa svojim ideologom, Hitlerovim saveznikom Antom Pavelićem, izjavio je predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

Popović je istakao da šef diplomatije "takozvane evropske Hrvatske", umjesto da se pokloni nevinim žrtvama, Srbima, Јevrejima i Romima, koje je gotovo istrijebio ustaško-nacistički režim Nezavisne Države Hrvatske , vrijeđa uspomenu na poklanu djecu, žene i muškarce.

Popović je ukazao da Kovač dijeli lekcije narodu Srbije, Republike Srpske i njihovim rukovodstvima, koji su dostojanstveno i bez trunke mržnje obilježili dan kada je počelo sprovođenje konačnog plana uništenja Srba.

"Zvaničnici Hrvatske svojim ustaškim parolama, negiranjem genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH i vređanjem žrtava svesno izazivaju nestabilnost u regionu, stvarajući atmosferu hitlerovskog zla iz 1941. godine, za koju smo verovali da se nikada više neće ponoviti", saopštio je predsjednik SNP-a.

On je napomenuo da je tada srpski narod bio jedan od predvodnika antifašizma, zajedno sa ruskim i jevrejskim narodom, koji su bili simbol velike pobjede, ali i simbol nezapamćenog stradanja.

"Poručujemo da će se Srbija snažno zalagati za smirivanje strasti u regionu, ali to neće činiti po cenu zaborava na žrtve i povlačenja pred ustaškim zvaničnicima koji ponovo šire politiku mržnje i istrebljenja u srcu Evrope", zaključio je Popović.