latinica  ћирилица
22/08/2016 |  13:20 | Autor: TANЈUG

Čavušoglu: Potpuno očistiti granicu sa Sirijom

Region na granici Turske sa Sirijom mora biti "potpuno očišćen" od pripadnika Islamske države, izjavio je danas turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu.
Mevlut Čavušoglu - Foto: AFP
Mevlut ČavušogluFoto: AFP

Čavušoglu je na konferenciji za novinare, koju je održao nakon sastanka sa šefom litvanske diplomatije Linasom Linkevičijusom, poručio da Ankara nastavlja da podržava operacije u borbi protiv džihadista, prenosi Rojters.

"Naša granica mora da bude u potpunosti očišćena od Islamske države. Najprirodnije pravo Turaka je da se bore protiv te terorističke organizacije na svojoj teritoriji i izvan nje", rekao je Čavušoglu u Ankari.

On je dodao da će se Ankara boriti "do kraja" protiv Islamske države i podržavati borbu, koju druge zemlje vode protiv te terorističke organizacije.

"Turska ne dozvoljava prisustvo Islamske države na svojoj teritoriji i zato je predsjednik Redžep Tajip Erdogan njihova meta broj jedan", ocijenio je šef turske diplomatije.

Na jugoistoku Turske u subotu se na svadbi dogodio napad bombaša-samoubice, prilikom kojeg je ubijena 51 osoba, dok je oko 100 ljudi povrijeđeno.

Erdogan je ranije rekao da je bombaš samoubica koji je izveo napad na svadbi u gradu Gazijantep imao između 12 i 14 godina.

On je na konferenciji za novinare u Istanbulu ponovio da je za taj napad najverovatnije odgovorna Islamska država.