latinica  ћирилица
22/08/2016 |  13:28 | Autor: SRNA

Đurđević: Održavanje referenduma od izuzetnog značaja za srpski narod

Srpska radikalna stranka "Dr Vojislav Šešelj" daje punu podršku održavanju referenduma o Danu Republike Srpske, jer je on od izuzetnog značaja za srpski narod na ovim prostorima i u ovom trenutku nijedan Srbin ne treba da bude protiv njegovog sprovođenja, izjavio je predsjednik ove stranke Dragan Đurđević.
Dragan Đurđević - Foto: RTRS
Dragan ĐurđevićFoto: RTRS

"Svi Srbi treba da prihvate izlazak na referendum kao svoju obavezu, ali i privilegiju, jer će svojim učešćem u ovom procesu doprinijeti jačanju i učvršćivanju Republike Srpske", ističe Đurđević.

Predsjednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" smatra da je odluka Ustavnog suda BiH, kojom se proglašava neustavnim član 3b Zakona o praznicima Republike Srpske, sporna sa pravnog stanovišta, ali i zbog stranog uticaja i skrivenih namjera koje stoje iza ove odluke, saopšteno je iz ove stranke.

"Želim da naglasim da referendum o Danu Republike nije usmjeren protiv druga dva naroda u BiH, niti bilo koga, nego predstavlja način da srpski narod sačuva svoja stečena prava", istakao je Đurđević.

Đurđević je pozvao građane na zajedništvo u odbrani osnovnih prava srpskog naroda u okviru BiH.

On je rekao da će ova stranka insistirati na instituciji referenduma i njegovoj što češćoj upotrebi.

"Referendum treba da se koristi i u slučaju ulaska Republike Srpske, odnosno BiH u NATO, o ulasku u Evropsku uniju, kao što je trebalo da bude iskorišten i u slučaju ukidanja Vojske Republike Srpske", smatra Đurđević.