latinica  ћирилица
22/08/2016 |  14:48 ⇒ 23/08/2016 | 07:27 | Autor: SRNA

Beograd: Doček srpskih olimpijaca sutra ispred Skupštine

Svečani doček srpskih sportista povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće upriličen ispred Skupštine Srbije sutra u 20.00 časova.

Od 103 sportista Srbije koji su učestvovali na Olimpijskim igrama, čak 54 vraća se sa medaljom oko vrata, dodaje se u saopštenju iz Skupštine grada Beograda.

U želji da na pravi način dočekamo naše heroje, kao i zbog rekordnog broja dobitnika medalja, svečani doček srpskih olimpijaca biće organizovan ispred Skupštine Srbije, precizira se u saopštenju.

"Očekujemo veliki broj ljudi i sigurni smo da će ovo biti jedan od najspektakularnijih sportskih dočeka do sada. Naši olimpijci su to zaslužili i pozivam sve građane da u što većem broju dođu da pozdrave njihov uspeh", rekao je direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš.

Muzički program dočeka počinje u 19.00 časova na bini ispred skupštine, a pojavljivanje olimpijaca očekuje se oko 20.00 časova.

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države.

Dvije zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane medalje - najbolji je rezultat još od Igara u Seulu 1988. kada su sportisti iz Srbije nastupali pod zastavom SFR Јugoslavije.