latinica  ћирилица
22/08/2016 |  15:17 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Ekološka partija podržala kandidaturu Milorada Živkovića (VIDEO)

Ekološka partija Republike Srpske i Gradski odbor Srpske napredne stranke Doboj podržali su kandidaturu Milorada Živkovića iz SNSD-a za gradonačelnika Doboja na predstojećim lokalnim izborima.
SNSD Doboj - Foto: RTRS
SNSD DobojFoto: RTRS

Predsjednik Ekološke partije Republike Srpske Nikola Lazarević rekao je da je Živković sposoban da u najvećem dijelu realizuje dio programa u ovoj lokalnoj zajednici za koji se oni zalažu, ali i da Doboju povrati status privrednog, prehrambenog, kulturnog, sportskog regionalnog centra, te ekološke zone.

Predsjednik Gradskog odbora SNS-a Doboj Branka Okuka istakla je da ovom gradu trebaju promjene koje može sprovesti kandidat SNSD-a Milorad Živković.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Milorad Živković zahvalio je za podršku i ukazao da treba preispitati 17 strateških dokumenata Doboja objavljenih na zvaničnoj internet stranici grada, pri čemu stare treba arhivirati, postojeće revidirati, te donijeti nove.

Živković je izdvojio plan zaštite i spasavanja grada od elementarnih nepogoda koji je, na prijedlog gradonačelnika, Skupština opštine usvojila 2. juna 2006. godine, a na osnovu kojeg vanrednu odbranu od poplava proglašava  gradonačelnik kada vodostaj rijeke dostigne granicu od 4,5 metra.

On ističe da taj dokument tereti gradonačelnika Obrena Petrovića za događaje tokom poplava iz 2014. godine, te smrt 11 sugrađana.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Zoran Blagojević govorio je o manjkavostima kreiranja gradskog budžeta za 2016. godinu, te o nerazmatranju konstruktivnih prijedloga Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada.

Kandidaturu Milorada Živkovića iz SNSD-a za gradonačelnika Doboja na predstojećim lokalnim izborima ranije su podržali SP, PUP, Ujedinjene Srpske i SRS - Srpska u sigurne ruke .