latinica  ћирилица
22/08/2016 |  15:19 | Autor: SRNA

Amfilohije: Bajden je trebalo da klekne i traži oprost

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije smatra da je potpredsjednik SAD DŽozef Bajden prilikom nedavne posjete Beogradu, umjesto izvinjenja, trebalo da klekne i da zatraži oproštaj za zločine koje su nad srpskim narodom počinili NATO i njegovi štićenici i šiptarski teroristi kojima je stvorio nezavisnu državu Kosovo.
Mitropolit crnogorskok-primorski Amfilohije - Foto: SRNA
Mitropolit crnogorskok-primorski AmfilohijeFoto: SRNA

Mitropolit Amfilohije je rekao da je Bajden, umjesto izvinjenja, trebalo da pokrene obnovu NATO bombama porušenih zgrada i mostova po Beogradu i drugim mjestima, naročito na Kosovu i Metohiji, te porušenih domova hiljada raseljenih i unesrećenih porodica radi njihovog povratka na vjekovna ognjišta.

Vladika je u besjedi tokom Svete arhijerejske liturgije, koju je služio u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Kumboru, rekao da se takvim izvinjenjima ne mogu rješavati subina i budućnost Balkana i Evrope.

"Izvinjava se, a u isto vrijeme nastavlja to zločinačko djelo u Aziji. Milioni ljudi pokrenuti sa svojih ognjišta vjekovnih, pradrevni narodi traže sebi spas. U Ukrajini se vodi krvavi bratoubilački rat, a on se izvinjava", istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Vladika Amfilohije je rekao da i "crnogorski vlastodršci, umjesto da pomognu Evropi da rasformira militantnu mašineriju NATO pakta, namjeravaju da Crnu Goru potčine toj porobljivačkoj organizaciji".

"Evo i ovi naši ovdje, dao im Bog da budu vlast, da ih isproba - hoće u NATO pakt. Namjesto da Crna Gora pomogne časnim evropskim narodima da rasformiraju te ubilačke totalitarne sisteme i tako uđe u Evropu, ona hoće da se potčini toj totalitarnoj ideologiji, koja je nastavak hitlerovskog novog evropskog poretka", upozorio je mitropolit Amfilohije.