latinica  ћирилица
22/08/2016 |  19:33 ⇒ 21:41 | Autor: TANЈUG

Vučić: Neću dozvoliti da ološ vrijeđa najbolje sportiste

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim osvajačima medalja na ljetnim Olimpijskim igrama u Brazilu i naglasio da je to plod njihovog talenta i truda, ali i sistemskog pristupa države.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Čestitam sportistima, jer su svoju zemlju predstavljali na najbolji mogući način", podvukao je on i najavio da će im novčane nagrade od države, kao što je obećano, biti isplaćene do petka, u ukupnoj visini od nešto više od 3 miliona evra.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da, za razliku od onih koji žele te uspjehe da predstavljaju kao svoje rezultate, on to ne želi da čini i zato nije prisustvovao sportskim manifestacijama, pa neće ni prisustvovati masovnim dočecima, pošto neće da se kiti tuđim perjem.

On je naglasio da nije slučano pogodio broj medalja, podsjetivši da je na tri konferencije za štampu, govorio da će srpski sportisti osvojiti osam medalja.

“Bilo je osam, jer znamo šta smo očekivali, kolike su mogućnosti sportista, ali i šta je država uradila. Spreman sam da prihvatim ozbiljnu debatu van sporta i moja obaveza je da kažem koliko je Srbija ulažila novca", naglasio je Vučić.

On je istakao da nije razumio što, kada nije bilo medalja, predsjednika Srbije Tomislava Nikolića optuživali da je baksuz, a njega kao šefa vlade zato što nije davao pare.

“Ne mislim da se pravdam raznom ološu. Hoću da uđem u ozbiljnu debatu. Raznovrsnom ološu iz različitih sfera društvenog života, kojem smetaju ljudi koji nisu patološki ostrašćeni", poručio je Vučić izvinivši se Davora Štefaneku i Ivani Španović što su morali da trpe tu ološ.

“Za nas su svi sportisti isti. Nećemo da pravimo razliku između Davora i Ivane ili bilo kod drugog. Alal vjera šampioni, majstori. Hvala na medaljama", naglasio je on dodajući da sportisti imaju pravo da kažu šta žele i šta misle.

Vučić je naveo da je od 2000. godine Srbija osvojila 201 medalju na olimpijskim igrama, a u posljednjih godina 84 medalje.

"Da li vi mislite da je to slučajno", upitao je Vučić.

On je naveo da će više od tri miliona evra biti isplaćeno olimpijcima sa medaljama i to do petka, što do sada nikada nije bio slučaj.

Vučić je rekao i da je država preko Olimpijskog komiteta izdvojila više od osam miliona evra za pripreme olimpijaca.