latinica  ћирилица
23/08/2016 |  14:38 ⇒ 14:40 | Autor: TANЈUG

Bogdanović i Mandić u Beogradu: Snovi se ostvaruju

Olimpijska vicešampionka u tekvondou Tijana Bogdanović izjavila je danas da je srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju plod kompletnog tima, uključujući i koleginicu Milicu Mandić.
Tijana Bogdanović - Foto: TANЈUG
Tijana BogdanovićFoto: TANЈUG

- Otkad sam krenula na putovanje ka Riju sa mojim timom prije dvije godine, sazrela sam i mnogo naučila. Rad se isplatio, a sada videm da kada imaš san može da se ostvari, uz odricanja. Imala sam veliko iskustvo u Riju, to je dio odrastanja za mene - rekla je Bogdanović na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Bogdanović, koja je zaplakala po dolasku na aerodrom zbog prijatnog dočeka, istakla je da joj je nekadašnja olimpijska šampionka Milica Mandić puno pomogla na putu ka uspjehu.

- Ona je divna osoba, veliki sportista i uz trenera Јovića dio ove medalje - rekla je Bogdanović i dodala da joj je bila velika čast da nosi zastavu Srbije na zatvaranju na Olimpijskih igara u Riju.

Njena koleginica Milica Mandić rekla je da je ponosna na rezultat Tijane Bogdanović.

- Osjećam se kao dio tima koji je osvojio medalju. Iako ja nisam uspjela, svi mi smo tim. Tijana je sve izdržala, ponosna sam na nju, dok ja nisam uspjela da se izborim sa brojnim okolnostima - rekla je Mandić na ivici suza, koja nije mogla da prežali što se takmičila sa povredom šake.

Trener Dragan Јović ponovio je da još uvijek žali za najsjajnijim odličjem, iako je zadovoljan srebrom.

- Vjerujemo u ovo što radimo. Mnogo smo godina radili za ovaj rezultat, zadovoljni smo srebrom, ali ostaje žal za zlatom. Izmaklo nam je u posljednjoj sekundi, nešto slično kao Čaviću u Pekingu. Priznali su nam da je takmičarka iz Koreje pala, ali nijedna od 11 kamera to nije snimila i moj "celendž" nije mogao da se bude usvojen - poručio je Јović.