latinica  ћирилица
23/08/2016 |  14:56 | Autor: RTS

Alardajs želi Terija u reprezentaciji

Selektor reprezentacije Engleske Sem Alardajs mogao bi da razgova sa fudbalerom Čelsija DŽonom Terijem o povratku u državni tim, ali da bi tu moglo biti "političkih pitanja".
DŽon Teri - Foto: B92
DŽon TeriFoto: B92

Kapiten Čelsija DŽon Teri povukao se iz državnog tima u septembru 2012. godine, četiri dana prije nego što ga je Fudbalski savez suspendovo na četiri utakmice zbog nesportskog ponašanja na meču sa Kvins Park Rendžersom.

Upitan da li bi razmislio o tome da pozove Terija u reprezentaciju, Alardajs je rekao da ne zna da li bi tu bilo "političkih pitanja", misleći na Terijev odonos sa Savezom.

- Ne znam šta bi to moglo da znači, ako i postoje politička pitanja. Razgovaraću sa Terijem ako budem mislio da bi mogao da uđe u konkurenciju za tim. Mislim da sve zavisi od toga šta će DŽon da kaže. Možda ću ga pozavati, ako budem imao priliku, ali moraćemo da sačekamo i vidimo kakvu ću selekciju igrača napraviti - rekao je Alardajs, prenijeli su britanski mediji.

Alardajs će u nedjelju saopštiti spisak igrača za utakmicu sa Slovačkom 4. septembra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

To će biti njegova prva utakmica na klupi Engleske, otkako je zamijenio Roja Hodžsona, koji je podnio ostavku poslije eliminacije ekipe sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.