latinica  ћирилица
24/08/2016 |  09:28 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Djeca iz Srebrenice otputovala na kamp na Zlatiboru

Članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević", njih 40, kao i 20 članova košarkaške pionirske ekipe sa trenerima iz Srebrenice, otputovali su jutros na sedmodnevni kamp na Zlatiboru.
Srebrenica - članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević" - Foto: SRNA
Srebrenica - članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević"Foto: SRNA

Djeca iz Srebrenice će besplatno boraviri u hotelu, jer će troškove smještaja i ishrane snositi opština Čajetina, u čijem je sastavu ovaj planinski turistički centar.

Na inicijativu crkvenih parohija iz Ljubiša na Zlatiboru i Srebrenice uspostavljena je i opštinska saradnja u okviru Programa specijalnih veza Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović proljetos je prilikom posjete Srebrenici pozvao članove srpskog folklornog ansambla i pionirsku košarkašku ekipu da dođu na Zlatibor, odmaraju se, vježbaju, uživaju u ljepotama te planine i ostvare saradnju sa mladima iz Čajetine.

Osim odmora i upoznavanja prirodnih ljepota, pioniri srebreničkog Košarkaškog kluba Guber iskoristiće boravak na planini za pripreme, a članovi folklornog ansambla za probe i uigravanje novih koreografija.

Planirano je odigravanje revijalne utakmice srebreničkih košarkaša sa vršnjacima iz Čajetine, kao i nastup folklornog ansambla prilikom obilježavanja pravoslavnog praznika Velika Gospojina.