latinica  ћирилица
24/08/2016 |  11:45 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Regoje: Nema informacija o stradanju državljana BiH u Italiji

Ministarstvo inostranih poslova BiH za sada ne raspolaže informacijama da se državljani BiH nalaze među stradalima u katastrofalnom zemljotresu koji je jutros pogodio Italiju, izjavio je danas Srni načelnik kancelarije za odnose s javnošću MIP BiH Nebojša Regoje.
Italija - zemljotres (Foto: Twitter/NBC News) -
Italija - zemljotres (Foto: Twitter/NBC News)

"Kontaktirali smo Ambasadu BiH u Italiji i ambasadora Željanu Zovko, koji su u stalnom kontaktu sa MIP-om Italije. Zovko nam je potvrdila da još nema saznanja o eventualno stradalim državljanima BiH. Ambasada ne raspolaže ni informacijama da li su neke turističke grupe iz BiH ovih dana boravile na ugroženom području", rekao je Regoje.

On je dodao da se još ne može isključiti mogućnost da je bilo ili da ima povrijeđenih iz BiH, jer je raščišćavanje terena u toku.

Prema njegovim riječima, do tačnih informacija sa terena je veoma teško doći jer je stanje na ugroženom području haotično, a u prekidu su vitalne komunikacije.

Zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je jutros planinski dio centralne Italije, a prema posljednjim podacima, najmanje je 21 osoba je poginula.