latinica  ћирилица
24/08/2016 |  15:11 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Derventa: Otvoren prvi "Ritejl park" u BiH (VIDEO)

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da Derventa postaje moderan i uspješan grad, primjer drugima kako treba stvarati poslovni ambijent.
Derventa: Otvaranje tržnog centra - Foto: SRNA
Derventa: Otvaranje tržnog centraFoto: SRNA

Oko stotinu radnika od danas je zaposleno u prvom Ritejl parku u Bosni i Hercegovini, izgrađenom u Derventi. Vrijednost investicije je deset miliona maraka, što je najveća pojedinačna investicija u posljednjih 20 godina.

Od običnih tržnih centara ritejl park razlikuje se po samostalnosti svake radnje u pogledu prilaza i radnog vremena. Takav vid gradnje će, kažu investitori, umanjiti cijenu zakupa, što utiče i na niže cijene u radnjama.

"Tržni centar se nalazi na 5.600 kvadratnih metara, trenutno imamo osam velikih zakupaca, nešto malih radnji. Ovo je vrlo značajna investicija za opštinu i za republiku, vrlo značajna", rekao je Miladin Preradović, direktor Elektron grupe i investitor.

Povoljan poslovni ambijent i interesovanje ljudi razlozi su zbog kojih je ovaj centar otvoren upravo u Derventi.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da Derventa postaje moderan i uspješan grad, primjer drugima kako treba stvarati poslovni ambijent.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je Preradoviću na otvaranju tržnog centara i svim drugim zakupcima poslovnih prostora koji će raditi u sastavu objekata.

"U svakom slučaju lijepo je biti načelnik kod ovakvih događaja. Ovo je poslijeratna najveća investicija. Parametar razvijenosti jedne lokalne zajednice su eminentne firme, otvaranje pogona i zapošljavanje", rekao je Simić.

Zbog velikog interesovanja investitori najavljuju izgradnju još jedne lamele naredne godine. 

Novootvoreni tržni centar sagrađen je pored magistralnog puta Derventa – Brod, a u sklopu objekta radi i restoran "Tranzit" i samouslužna auto-perionica.

Otvaranju objekta prisustvovao je i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.