latinica  ћирилица
24/08/2016 |  15:44 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Otvorena prva etno-kuća kod Mrkonjić Grada (VIDEO)

U Podrašnici kod Mrkonjić Grada, na upotrebu je predata novosagrađena etno-kuća. U Izgradnju objekta Ministarstvo trgovine i turizma uložilo je 32 hiljade maraka, a opština pet hiljada. Etno-kuća se nalazi uz magistralni put, koji vodi prema Јadranskom moru, i biće dostupna turistima.
Mrkonjić Grad: Etno kuća - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad: Etno kućaFoto: SRNA

Etno- kuća je predata na upotrebu Udruženju žena “Naša žena“ iz Podrašnice, koje njeguje izradu narodnih rukotvorina ovog kraja, a u cilju razvoja etno i seoskog turizma.

"Drago mi je da smo dobili ovaj objekat jer ćemo sačuvati našu tradiciju, etno-proizvode i starine koje nas posjećaju na naše korijene. Turizam će donijeti dobro i pojedincu i društvu", rekla je Borjana Јanković predsjednica Udruženja žena "Naša žena".

Otvorena prva etno-kuća u Podrašnici kod Mrkonjić Grada (Foto Srna)

U izgradnju etno kuće uloženo je 37.000 maraka, od čega je Ministarstvo trgovine i turizma obezbijedilo 32.000 hiljade, a opština 5.000 maraka.

"Podrašnica je u blizini turističkih mjesta Balkane i Zelenkovca i služiće svim udruženjima sa područja opštine koji njeguju tradiciju i kulturu ovog kraja. Dugo smo se spremali za ovaj projekat i dobili smo zaista lijepo uređenu i opremljenu etno-kuću", izjavila je Divna Aničić, načelnica opštine Mrkonjić Grad.

Otvaranje etno- kuće u Podrašnici podržali su mještani, ali i turisti. Uz predstavnike lokalne vlasti, predaji etno kuće prisustovala je i Željka Stojičić, potpredsjednica Narodne skuštine RS.