latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:00 ⇒ 16:01 | Autor: SRNA

Modriča: Usvojen prijedlog Komisije za sprovođenje referenduma

Skupština opštine Modriča usvojila je danas na posebnoj sjednici prijedlog članova Opštinske komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na području ove lokalne zajednice.
Skupština opštine Modriča - Foto: SRNA
Skupština opštine ModričaFoto: SRNA

Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma predloženo je da za predsjednika Opštinske komisije u Modriči imenuje Miru Goranović, dok su za članove predloženi Goran Tomić, Dobrinka Dabić, Velibor Cvijić i Đuka Ristić, navodi se u zaključku modričke Skupštine opštine.

Potpredsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić rekao je da je za prijedlog članova Komisije i njihovih zamjenika glasalo 25 odbornika, dok je bio uzdržan odbornik iz reda Bošnjaka.

Odbornici su većinom glasova usvojili odluku o izmjeni i dopuni odluke o dugoročnom zaduživanju budžeta opštine Modriče kod Svjetske banke - Međunarodne asocijacije za razvoj po Hitnom projektu oporavka od poplava 2014.

"Izmjena se odnosi na listu objekata infrastrukture predviđenih za sanaciju i rekonstrukciju", rekao je Nikić i naglasio da će, usljed povoljnijih uslova obezbijeđenih u postupku izbora izvođača radova, umjesto 10 ranije utvrđenih projekata za isti iznos kredita od 1.093.531 KM biti realizovano 11 projekata.