latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:05 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

"Crno vrelo" rješava vodosnabdijevanje za 30 hiljada potrošača (VIDEO)

Višemilionski projekat "Crno vrelo" trajno će riješiti problem vodosnabdijevanja 30 hiljada potrošača u 17 sela na području Prijedora i Banjaluke. Projekat regionalnog vodovodnog sistema "Crno vrelo" koncipiran je kao moderan sistem vodosnabdijevanja sa primjenom evropskih standarda i dostignuća. Realizacija ovog projekta trebalo bi da počne uskoro.
Petrov Gaj kod Prijedora - Foto: RTRS
Petrov Gaj kod PrijedoraFoto: RTRS

Mještani Petrovog Gaja, već godinama imaju problema sa vodosnabdijevanjem. Bunari su ljeti prazni, a kada ima vode, često nije za piće. Projekat „Crno vrelo", kažu, riješiće njihove probleme.

"Rado ću se priključiti i platiću koliko god bude trebalo jer nemam zdravu vodu", ističe Nevenka Hrvaćanin iz Petrovog Gaja kod Prijedora.

I Duško Tomić, takođe iz ovog mjesta, ističe da je ovaj projekat od životnog značaja za njihovo mjesto, pogotovo za one koji se bave privatnim poslovima i bez vode ne mogu da funkcionišu.

Realizacijom ovog projekta, 30 hiljada potrošača u 17 sela, na području Banjaluke i Prijedora, dobiće pitku vodu. Dio radova već je završen.

Vlado reljić, direktor „Vodovoda“ Prijedor ističe da ih čeka izgradnja tercijalnog dijela vodovodne mreže u svih 11 naseljenih mjesta u ukupnoj dužini od 250 kilometara, kao i kućni priključci.

Ovaj projekat su još prije nekoliko dana dogovorili gradonačelnici Banjaluke i Prijedora, a naredni korak je formiranje arbitražne komisije koja će izvršiti procjenu sredstava i radova koji su neophodni da se obave.

Dok jedni ulažu napore kako završiti projekat Crno vrelo, drugi ga s nestrpljenjem očekuju, jer upravo to znači kraj decenijskim mukama.