latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:40 ⇒ 16:48 | Autor: SRNA

Crnadak-Hohman: Napredak ka EU otvorio mogućnosti za ulaganja

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i novoimenovani ambasador Njemačke u BiH Kristijana Hohman ocijenili su danas da napredak BiH na putu evropskih integracija otvara nove mogućnosti za ulaganja i da je sada na BiH da iskoristi novonastale pogodnosti i privuče strane investitore.
Igor Crnadak - Foto: SRNA
Igor CrnadakFoto: SRNA

Hohmanova je izrazila zadovoljstvo zbog postignutog dogovora o mehanizmu koordinacije, čime su, kako je ocijenila, značajno uvećane šanse da 20. septembra, kada se sastaje Savjet za opšte poslove EU u Briselu, bude prihvaćena aplikacija BiH za članstvo u EU.

Prihvatanje aplikacije je naredni korak ka sticanju statusa kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Hohmanova je pohvalila rezultate koje je aktuelna vlast u BiH ostvarila na putu evropskih integracija, naglašavajući da je za kratko vrijeme mnogo toga postignuto.

Crnadak je naglasio da je podrška koju Njemačka pruža BiH na putu njenih evropskih integracija jedan od glavnih razloga što je BiH ostvarila nedavni napredak na evropskom putu, što je kulminiralo predajom aplikacije za članstvo u EU.

On je istakao da je podrška naroda u BiH za priključenje EU izuzetno velika, što predstavlja i ogromnu obavezu za političare da ispune visoka očekivanja građana.